Івано-Франківська міська асоціація приватних таксистів
Вітаємо Вас Гість | RSS Головна | | Регістрация | Вхід
Меню сайта
>

Івано-Франківська обласна організація Європейської партії України

Наш опрос
Якій службі таксі Ви надаєте перевагу?
Всього відповідей: 322

Главная » 2009 » Травень » 25 » Техогляд продовжено
Техогляд продовжено
13:32
  Уряд на засіданні у середу підтримав пропозицію Міністерства внутрішніх справ про продовження термінів проходження технічного огляду транспортних засобів на півроку.

Про це журналістам повідомив міністр внутрішніх справ Юрій ЛУЦЕНКО після засідання Кабінету міністрів.

«Таке рішення прийняте у зв`язку з тим, що не в усіх областях встигли створити сертифіковані центри технічного огляду. У багатьох областях їх менше 30%», - сказав Ю.ЛУЦЕНКО.

Приміром, за його словами, в Одеській області на 40 адміністративних районів створено всього 7 сертифікованих центрів. «Причому здебільшого вони сконцентровані в обласному центрі», - зазначив міністр.

Ю.ЛУЦЕНКО розраховує, що за ці півроку чиновники Міністерства транспорту, МВС і Держстандарту спільними зусиллями з підприємницькими структурами зможуть створити повноцінну мережу центрів технічного огляду автомобілів.

«Я хочу порекомендувати пройти техогляд зараз, щоби в останні тижні не довелося за нашим старим звичаєм стояти в чергах. А тим, кому треба їхати на техогляд за 100 км, я вважаю за можливе почекати півроку і не бути заручником нерозторопності бізнесу та держави, тим паче, в такий складний фінансовий період», - додав міністр.
Державний технічний огляд автомобілів продовжено до першого липня дві тисячі десятого року. Втім, щоб отримати дозвіл на використання техніки, власникам доведеться пройти дещо інші процедури ніж у минулі роки. Новим, зокрема, є те, що огляд здійснюватимуть приватні станції діагностики, спеціально акредитовані для цього Державтоінспекцією. Вони перевірятимуть автомототранспорт на придатність до використання і видаватимуть офіційний протокол його огляду для подальшого пред’явлення у підрозділи ДАІ за місцем проживання. Потім інспектор перевіряє автомобіль, на відповідність документу й після оплати всіх послуг видається талон техогляду. Автомобілістам потрібно мати при собі документи на техніку, медичну довідку на право керування транспортним засобом, страховку та квитанцію сплати податку на транспорт. Що до незручностей, то вони виникнуть у мешканців тих районів, де стація діагностики відсутня, їм доведеться їхати до найближчого райцентру. Ситуацію коментує начальник Вінницького обласного Управління ДАІ Микола Сіманчук.

  - Якщо у минулому році була одна на території області станція діагностики, яка давала сертифікати про відповідність автомобілів, на сьогоднішній день їх вже працює в області тринадцять, а найближчим часом буде доведена кількість до дев’ятнадцяти. Дуже велика кількість скарг надходить з таких районів як Ямпільський, Бершадський, Піщанський, Крижопільський, в яких немає станцій діагностики. Найближчим часом будуть запущені в дію пересувні станції діагностики, які будуть їздити саме по цим віддаленим районам.

  За словами Миколи Сіманчука, правоохоронці ведуть постійний контроль за дотриманням законності при видачі сертифікатів. До двох суб’єктів господарювання, що працюють у Вінниці та Брацлаві, навіть вжито адмінзаходи. Разом з тим, не зможуть пройти техогляд водії, котрі не сплатили штрафи та ті, які пред’явили протоколи огляду їх транспорту, видані на СТО інших областей. Для власників легковиків процедура коштуватиме від ста п’ятдесяти до двохсот п’ятдесяти гривень, вантажівок – від двохсот до чотирьохсот гривень, без врахування вартості послуг ДАІ та інших довідок.
Просмотров: 818 | Добавил: taxi-if | Рейтинг: 0.0/0 |
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входа

Календарь новостей
«  Травень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Поиск

Друзья сайта

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Copyright MyCorp © 2024