Івано-Франківська міська асоціація приватних таксистів
Вітаємо Вас Гість | RSS Головна | | Регістрация | Вхід
Меню сайта
>

Івано-Франківська обласна організація Європейської партії України

Наш опрос
Якій службі таксі Ви надаєте перевагу?
Всього відповідей: 322

Главная » 2009 » Червень » 4 » Законодавчі зміни
Законодавчі зміни
03:26
   Прийнятим Верховною Радою Законом України „Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення регулювання відносин у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху” внесено зміни до Закону України "Про дорожній рух".
   Зокрема, з січня 2010 року запроваджується державна реєстрація в підрозділах Державтоінспекції мопедів, моторолерів та інших двоколісних транспортних засобів, які мають двигун з робочим об'ємом до 50 куб. сантиметрів або електродвигун потужністю до 4 кВт а також вводяться нові категорії транспортних засобів тощо.
   Саме тому МВС України була розроблена та затверджена постанова Кабінетом Міністрів України від 20.05.2009 № 511 „Про внесення змін до Положення про порядок видачі посвідчень водія та допуску громадян до керування транспортними засобами” якою введено деякі зміни у вже існуючий Порядок видачі посвідчень водія та допуску громадян до керування транспортними засобами. Так введено категорії транспортних засобів:
   А1 — мопеди, моторолери та інші двоколісні транспортні засоби, які мають двигун з робочим об'ємом до 50 куб. сантиметрів або електродвигун потужністю до 4 кВт;
   В1 — квадро- і трицикли, мотоцикли з боковим причепом, мотоколяски та інші триколісні (чотириколісні) мототранспортні засоби, дозволена максимальна маса яких не перевищує 400 кілограмів;
   С1 — призначені для перевезення вантажів автомобілі, дозволена максимальна маса яких становить від 3500 до 7500 кілограмів (від 7700 до 16500 фунтів);
   D1 — призначені для перевезення пасажирів автобуси, в яких кількість місць для сидіння, крім сидіння водія, не перевищує 16.
   Таким чином, до керування мопедами, моторолерами, квадро- і трициклами можуть бути допущені лише особи, які мають посвідчення водія відповідної категорії.
   Право на керування транспортними засобами надається особам, які досягли:
   шістнадцятирічного віку — категорії А1, А;
   вісімнадцятирічного віку — категорії В1, В, С1, С;
   дев'ятнадцятирічного віку — категорії BE, C1E, СЕ;
   двадцятиоднорічного віку — категорії D1, D, D1E, DE, Т.
   Як і раніше, для отримання посвідчення водія на право керування транспортним засобом видається особі, яка пройшла медичний огляд а також підготовку або перепідготовку відповідно до встановлених планів і програм в закладі з підготовки водіїв та склала теоретичний і практичний іспити в реєстраційно-екзаменаційному підрозділі Державтоінспекції.
   Особам які вже мають посвідчення водія, їх заміна буде проводитися повільно без будь-яких обмежень термінів заміни. При цьому в нових посвідченнях будуть проставлятися категорії транспортних засобів у відповідності до тих, що вже були відкриті:
   А1, А — відповідає категорії А;
   В1, В — відповідає категорії В;
   С1, С — відповідає категорії С;
   D1, D — відповідає категорії D.
   Як і раніше, обмін посвідчення водія буде проводитися незалежно від зареєстрованого місця проживання особи за умови подання нею картки водія або довідки з реєстраційно-екзаменаційного підрозділу про підтвердження факту видачі посвідчення водія та довідки про непозбавлення права на керування транспортним засобом, виданої підрозділом Державтоінспекції за зареєстрованим місцем проживання. Довідка про непозбавлення права на керування транспортним засобом дійсна протягом одного місяця з дня її видачі.
   Обмін посвідчень водія проводиться без складання іспитів в реєстраційно-екзаменаційних підрозділах Державтоінспекції в разі надання особою документів що підтверджують факт керування нею транспортним засобом. Цими документами можуть бути:
   для осіб, що працюють водіями, — витяг з трудової книжки або довідка з місця роботи;
   для осіб, які керують власним транспортним засобом, — реєстраційний документ на такий транспортний засіб;
   для осіб, які керують транспортними засобами, що не є їх власністю, — реєстраційний документ на такий транспортний засіб та документами, що надають право на керування ним.
   Разом з цим, тепер для отримання права на керування транспортними засобами з відкриттям нижчої категорії, особа обов'язково повинна пройти додаткове навчання з керування цією категорією транспортних засобів в закладі з підготовки водіїв в обсязі 20 годин.
Просмотров: 743 | Добавил: taxi-if | Рейтинг: 0.0/0 |
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входа

Календарь новостей
«  Червень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Поиск

Друзья сайта

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Copyright MyCorp © 2024